Mákos-pudingos szelet

Mákos-pudingos szelet

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

kb. 15 szelethez:

  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg mák (egész)
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 7 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 3,5 ek. víz
  • fél dl olaj

a krémhez:

  • 2 csomag étcsokoládés pudingpor
  • 7 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 3 evőkanál baracklekvár

a tetejére:

  • 4 dl tejszín
  • 2 evőkanál barnacukor
  • 5 dkg szeletelt mandula
  • 5 dkg étcsokoládé

Elkészítés:

A sütőt 180C°-ra előmelegítjük.

A lisztet, a mákot és a sütőport egy tálban összekeverjük. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vizet és az olajat. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és felváltva belekavarjuk a habba a lisztes keveréket, valamint a tojássárgájás masszát. (Vigyázzunk, hogy a habot ne törjük össze!). Sütőpapírral kibélelt tepsiben (18x25 cm) megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.

A krémhez a pudingból a tejjel és a cukorral sűrű krémet főzünk, kihűtjük. Hozzákeverjük a vajat.

A tésztát vízszintesen két lapra vágjuk, az alsó lapot megkenjük lekvárral, rákenjük a krém háromnegyedét, rátesszük a felső lapot, és megkenjük a maradék pudingkrémmel.

A tetejére a tejszínt habbá verjük és rákenjük a süteményre. A cukrot serpenyőben karamellizáljuk, a mandulát beleforgatjuk és a süti tetejére szórjuk. Végül a csokoládét megolvasztjuk, és rácsurgatjuk a tetejére.

Fotó: RAS / Recepttár

Hasonló receptek