Mákos krémkocka

Mákos krémkocka

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg margarin
  • 30 dkg liszt
  • 8 dkg porcukor
  • 1 tojássárga
  • 2 ek. tejföl
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 kk. sütőpor

A töltelékhez:

  • 30 dkg darált mák
  • 50 dkg őszibarackbefőtt
  • 6 tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg margarin
  • 1/2 dl rum
  • 5 dkg mazsola
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1/2 kk. őrölt szegfűszeg
  • 1/2 kk. őrölt fahéj
  • 4 ek. zsemlemorzsa

A habhoz:

  • 20 dkg porcukor
  • 4 tojásfehérje
  • 2 kk. citromlé

Elkészítés:

A tészta alapanyagait összedolgozom és fóliában, 1 órát hűtőm, hűtőben. Az őszibarackokat feldarabolom kb. 2 cm-esre. A mazsolát rummal itatom. A margarint megolvasztom. A tésztát kinyújtom egy 20x30-as, sütőpapírral borított tepsibe és villával szurkálom, majd 10 percet sütöm, 180 fokon. A tojásfehérjét kis sóval felverem és 5 dkg cukorral fokozatosan édesítve felverem. A sárgákat 5 dkg porcukorral kikverem, a langyos margarint beleöntöm, ízesítem és felváltva adagolom bele a tojáshabot és a mákot, majd a rumot és a mazsolát teszem bele. A tésztalapot a mákos krémmel megkenem, majd készre sütöm a sütőbe visszatéve. A habot felverem az alapanyagokból és a megsült tésztára simítom. További 8-10 percet sütöm.

Neked ajánljuk