Mákos guba vaníliás pudinggal

Mákos guba vaníliás pudinggal

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 6 db szikkadt vizes kifli
  • 4 dl tej
  • 2 evőkanál méz
  • 6 evőkanál mák
  • 6 evőkanál cukor
  • csipet só
  • 5 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja

a pudinghoz:

  • 3 dl tej
  • fél csomag vaníliás pudingpor
  • folyékony édesítő

Elkészítés:

Nem csak ünnepkor vágyik rá a család.

A kifliket karikákra vágjuk, a mákot a cukorral ledaráljuk, a citrom héját lereszeljük. A tejbe belerakjuk a mézet, a vajat, a sót és a vaníliás cukrot, majd az egészet vagy mikróban, vagy egy lábaskában forróra melegítjük. Leöntjük vele a kiflikarikákat, rászórjuk a cukros mákot, majd az egészet jól összekeverjük.

Egy hőálló tálat kivajazunk, belesimítjuk a mákos masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük. Akkor jó, ha a kiflik oldalai rózsaszínűre pirulnak.

Közben elkészítjük a vaníliás öntetet: a tej 3/4 részét felforraljuk, a maradékban csomómentesre keverjük a pudingport. Amikor a tej forrni kezd, beleöntjük, majd szinte rögtön elzárjuk alatta a lángot, hogy a krém folyós maradjon. Ízlés szerint kevés folyékony édesítővel ízesítjük. Tálaláskor a guba tetejére locsoljuk.

A receptet Bodnár Éva küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk