Májjal töltött-rántott gombafejek

Májjal töltött-rántott gombafejek

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 12 db nagy gombafej
  • 7 db csirkemáj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db zsemle
  • 1 db tojás
  • 1 csokor petrezselyem
  • olívaolaj
  • bors

A panírozáshoz:

  • liszt
  • 2 db tojás
  • zsemlemorzsa
  • olaj

Elkészítés:

A gombák szárát kivágom, a májat elkaparom vagy darálom.

Aprított hagymát, gombák szárát, májat egy kevés olajon párolom.

Vízbe áztatott, kinyomkodott zsemlével, tojással összedolgozom őket, és ízesítem vágott petrezselyemmel, sóval, borssal.

A fejeket megtöltöm a masszával, majd lisztbe, felvert tojásba, morzsába forgatva panírozom őket.

Végül forró, bő olajban kisütöm.

Hasonló receptek