Májgaluskás becsinált leves

Májgaluskás becsinált leves

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirke
  • 2-3 szál fehérrépa
  • 2-3 szál sárgarépa
  • fél zeller
  • fél karalábé apróra vágva
  • 3-4 db gomba szeletelve
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • kevés karfiol
  • zellerlevél
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • babérlevél
  • szemes bors
  • 3 db csirkemáj
  • 1 teáskanál zsír
  • 1 teáskanál liszt
  • 1 tojás
  • bors
  • fahéj
  • zsemlemorzsa
  • petrezselyem
  • 2 dl tejföl
  • tárkonyecet

Elkészítés:

Hideg vízben felteszem főni, majd ha forr, leszedem a habot. Hozzáadom a többi alapanyagot, majd főzöm, míg megpuhul.

Elkaparom a három csirkemájat, adok hozzá egy teáskanálnyi zsírt, egy tojást, egy teáskanálnyi lisztet, sót-borst, késhegyni fahéjat és zsemlemorzsát, majd a levesbe szaggatom.

Rászórom a vagdalt petrezselyemzöldet, majd tejföllel habarom, tálaláskor pedig megöntözöm egy kis tárkonyos ecettel.

Neked ajánljuk