Magyaros-zöldborsós tokány

Magyaros-zöldborsós tokány

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéstarja
  • 7 dkg füstölt szalonna
  • 40 dkg zöldborsó
  • 2 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. liszt
  • 1 kápia paprika
  • csípős zöldpaprika
  • 1 húsleveskocka
  • 1 tk. őrölt paprika
  • 3 tk. morzsolt majoránna
  • őrölt bors

Elkészítés:

A szalonnnát vékonyra vágjuk, a kétféle hagymát felaprítjuk a kápia paprikát pedig felkockázzuk.A húst felcsíkozzuk, sózuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk és a szalonnán átpirítjuk fokhagymával, majd kivesszük a serpenyőből.A megmaradt zsírban vöröshagymát dinsztelünk és a szalonnát, húst visszapakoljuk.Pirospaprikával, majorannával, paprikával ízesítjük és 1,5 dl vizet egy leveskockával hozzáöntünk és puhulásig pároljuk.Beleöntjük a zöldborsót, ha szükséges a folyadékot pótoljuk és teljes puhulásig pároljuk.

Neked ajánljuk