Magyaros rakott káposzta

Magyaros rakott káposzta

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg vecsési savanyú káposzta
  • 50 dkg darált dagadó
  • 15 dkg rizs
  • 1 tojás
  • 2 dl tejföl
  • 2 makói vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál zsír
  • 2 babérlevél
  • 1 teáskanál köménymag
  • bors
  • 1 teáskanál csombor
  • 1 teáskanál kakukkfű

Elkészítés:

A rizst megfőzzük, a hagymákat felaprítjuk és zsíron megdinszteljük, majd rárakjuk a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, lepirítjuk, majd hozzáadjuk a rizst, és a pirospaprikát. Jól összekeverjük, végezetül hozzákeverjük a tojást.

Egy jénai tálat kizsírozunk, és belerakjuk a savanyú káposzta felét, majd ráhalmozzuk a bekevert darált húst, és elsimítjuk. Beborítjuk a maradék savanyú káposztával, rászórjuk a fűszereket, borsot, köménymagot, csombort, kakukkfüvet, babérlevelet. A tetejére kenjük a tejfölt.

Befedjük alufóliával, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Kb. 40 perc alatt szép pirosra sütjük.

Neked ajánljuk