Magyaros-csülkös babgulyás

Magyaros-csülkös babgulyás

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50-60 dkg kicsontozott csülök
  • 30 dkg szárazbab
  • 30 dkg burgonya
  • 30 dkg sárgarépa
  • 30 dkg fehérrépa
  • 4-5 fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 db zöldpaprika
  • babérlevél
  • petrezselyemzöld
  • borókabogyó
  • bors
  • pirospaprika

A csipetkéhez:

  • 1 tojás
  • liszt

Elkészítés:

Elkészítés:

Először is a babot előző nap beáztatjuk, hogy puhára főljön.

A csülköt felkockázom,a zsírt és bőrt levágjuk és félrerakom egy nagyobb fazékba, majd megpirítom kevés olajon.A felkockázott vöröshagymát megdinsztelem és a húst is beleteszem meg a pirospaprikát is utána.Vízzel fel kell önteni,majd 1 órát főzzük körülbelül a fűszerekkel, amit belerakunk, úgy mint az 1 fej hagyma, fokhagyma ,zöldpaprika kicsumázva, bors, babérlevél, borókabogyó, petrezsemzöld.

Miután megfőtt félig a hús, sózom, belerakom a babot és a felaprított petrezselymet és a sárgarépát és a felkockázott burgonyát.A csipetkét beleszaggatjuk a gulyásba.Tálalás előtt kivehetjük a zöldségeket és belenyomkodhatjuk a levesbe,ízlés szerint.

Neked ajánljuk