Linzerkarika

Linzerkarika

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 40 dkg finomliszt
  • 20 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 25 dkg vaj
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 30 dkg sárgabaracklekvár (a megsült tészták megtöltéséhez)
  • 5 dkg porcukor (töltés után a megsült tészta tetejére)
  • 10 dkg táblacsoki (a megsült tészta tetejére, ha ezt szeretnénk, de ez nem fontos)

Elkészítés:

A hozzávalókat egy tálban összekeverjük, majd lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra kinyújtjuk. Utána egy linzerszaggatóval kiszaggatjuk, majd egy kisebb pohárral. (Én tojással megkentem a lyukas korongokat, és megszórtam kristálycukorra. Nekem 18-18 db lett belőle.)

Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 15-20 percig sütjük. Még melegen (de nem forrón) baracklekvárral megkenjük az egész korongokat, és a lyukas korongokat pedig egyesével rárakosgatjuk a lekváros korongokra. 5. Utána porcukorral megszórjuk.

Ha kihűltek, porcukor helyett akár felmelegített csokiba is belemárthatjuk a linzerek tetejét. Fedeles műanyag tálba rakjuk, ott másnapra nagyon jól megpuhul. Így tárolva 1-2 hétig is eláll…

Neked ajánljuk