Linzer és isler

Linzer és isler

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél citrom reszelt héja vagy 1evőkankál narancslekvár
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 üveg Extra Jam (baracklekvár)

az islerhez:

  • kevés olaj
  • 10 dkg étcsoki

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat: lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport, citrom reszelt héját (én szoktam bele tenni egy kis narancslekvárt citromhéj helyett) összekeverjük, majd összemorzsoljuk a margarinnal. Ezután hozzáadjuk a tojássárgáját és ezzel jól összedolgozzuk. Az összegyúrt tésztát fóliába csomagoljuk, és hűtőben 1 órát pihentetjük (ez fontos!).

A tésztát lisztezett deszkán fél cm vékonyra nyújtjuk. Linzerkiszúróval kiszaggatjuk (párosával érdemes, egy teli, egy lyukas), majd sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, de ne érjenek össze. (A teliből lehet többet is szaggatni, az isler változata miatt.)

Előmelegített sütőben közepes hőfokon kb. 10 percig sütjük. Hamé eper lekvárral összeragasztjuk őket.

Az islerhez kevés olajjal vízgőz fölött felolvasztjuk az étcsokit. A legvégén a tetejüket vaníliás porcukorral megszórjuk. Az islerek tetejét csokiba mártjuk.

Sütés után fémdobozban tárolva vagy folpackkal letakarva, másnapra tökéletesen megpuhul.

A receptet György Nikolett küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk