Lila hagymás lepény

Lila hagymás lepény

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 8 dkg kukoricakeményítő
  • 1 tojássárgája
  • 1 tasak sütőpor
  • *

a feltéthez:

  • 6-8 fej lila hagyma
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 4 evőkanál balzsamecet
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 csokor friss, felaprított csombor
  • 5 dkg reszelt parmezán

Elkészítés:

A lisztet összedolgozzuk a keményítővel, a vajjal, egy csipet sóval, a tojássárgájával, a sütőporral, 6 ek. vízzel. Cipóvá gyúrjuk, és 1 órát pihentetjük a hűtőben.

A lila hagymákat megtisztítjuk, fél karikákra vágjuk, majd az olívaolajon – takarékon – 10 percig pároljuk. Hozzáadjuk a balzsamecetet és pici vizet, sót és borsot, és további 10 percig pároljuk.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tésztát kinyújtjuk, majd kivajazott tepsibe tesszük, villával megszurkáljuk, meghintjük a liszttel.

A párolt hagymát egyenletesen elosztjuk rajta, frissen őrölt borssal és a felaprított csomborral megszórjuk. A sütőben kb. 40 percig sütjük. A sütőből kivéve a reszelt parmezánnal meghintjük, és szeletelve azonnal tálaljuk.

Fotó: RAS / Recepttár

Hasonló receptek