Light csokoládétorta

Light csokoládétorta

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 8 db tojás
  • 5 ek. liszt
  • 5 ek. xilit
  • 3 ek. holland kakaópor
  • 1 mk. sütőpor

A krémhez:

  • 25 dkg margarin
  • 4 dl habtejszín
  • 2 dl tejszín
  • 15 dkg xilit
  • 5 dkg cukormentes étcsokoládé
  • 5 dkg holland kakaópor

A bevonathoz:

  • 25 dkg xilit
  • 10 dkg holland kakaó
  • 2 dl tejszín
  • 13 g zselatin
  • 2,5 dl víz

Elkészítés:

A piskótához kiekverem a tojásokat, xilittel édestítem és sütőoporos-liszttel dolgozom össze, majd formába simítva megsütöm 170-180 fokon.

A ktémhez felforralom 118 fokon a tejet xilittel és kakaóval, csokival kikeverem, utána margarint forgatok bele.

Kihűtőm, ismét felforralom 105 fokra és melegvizes edénybe állítva megint kihűtöm, kevergetve.

Végül felvert tejszínnel keverem, robotgép alacsony fokozatán.

A kihűlt tésztát 3 lapra szelem, megtöltöm a krémmel, külsejét is bevonva, majd hűtőben hagyom pár órát állni.

A bevonathoz felfőzöm 105 fokra a tejszínt vízzel, kakaóval, xilittel és a kevés vízben oldott,langyos zselatint is hozzáadom.

Langyosan bevonom vele a tortát és ízlés szerint dízsítem.

Hasonló receptek