Libatál

Libatál

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 2 db libamellfilé
  • 1 db libamáj
  • 50 dkg libaháj
  • 1 fej lila káposzta
  • 1 db birsalma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál köménymag
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál bors
  • 1 teáskanál majoránna
  • 5 dl tej
  • 1 evőkanál almaecet
  • 1 fej sonkahagyma

Elkészítés:

A hájat kockára vágjuk, egy kevés vizet öntünk alá, és feltesszük egy serpenyőben sülni. Ropogósra sütjük, a zsírt leszűrjük. A tejbe egy gerezd fokhagymát aprítunk, és májra öntjük, majd néhány órát állni hagyjuk hűtőben.

A megmosott és szárazra törölt libamellet beirdaljuk, sóval, borssal és majoránnával bedörzsöljük.

Egy serpenyőben kevés leszűrt libazsírt felforrósítunk és elősütjük a libamelleket. Ezután tepsibe tesszük, egy kevés vizet öntünk alá, és lefedjük. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 40 percig sütjük, majd levesszük a fóliát és ropogósra sütjük.

A májat kivesszük a fokhagymás tejből, szárazra töröljük, borssal, majorannával befűszerezzük, majd fokhagymával megtűzdeljük. Rászűrjük a libazsírt, a sütőtálat befedjük alufóliával, és betoljuk a liba mellé a sütőbe. Kb. 60 percig sütjük, majd levesszük az alufóliát és pirosra pirítjuk. Végül a libamájat és a libamellet is kivesszük a zsírból és pihentetjük.

A káposztát vékony szeletekre vágjuk, a sonkahagymát felszeleteljük. Egy kevés olajat hevítjük. Beletesszük a cukrot és megkaramellizáljuk, majd rászórjuk a köménymagot, és rátesszük a felaprított hagymát és a káposztát. Megsózzuk, megborsozzuk és hozzáadjuk a cikkekre vágott birsalmát. Együtt puhára pároljuk, végül almaecettel ízesítjük. Ha minden kész van, együtt tálaljuk.

Neked ajánljuk