Liba-húsleves

Liba-húsleves

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 2 kg libaaprólék
  • 70 dkg vegyes leveszöldség
  • 8-10 dkg kelkáposztaszelet
  • 1 óriás vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 chilipaprika vagy hegyes zöldpaprika - csípős
  • 1 evőkanál egész bors + 1 teáskanál majoránna
  • őrölt bors
  • kb. 1/2-1 teáskanál őrölt szerecsendió
  • kb. 2 teáskanál ételízesítő
  • csipet cukor

Elkészítés:

A nyakakat darabolom, a szárnytöveket megtisztítom, megmosom, egy nagy fazékba teszem. Felengedem kb. 3 liter vízzel, lassan felforralom, lehabozom. Sózom, a zellerrel és karalábéval, vöröshagymával a fokhagymával főzöm lassan kb. 1 órát.

Közben a leveszöldségeket megtisztítom, darabolom, a leveshez adom. Fűszerezem, és nagyon lassan főzöm kb. még 2 órát, ha szükséges, a fűszereket közben is pótolom, a végén csipet cukorral lágyítom az ízeket.

A levest átszűröm , atésztát sós vízben külön kifőzöm és együtt tálalom.

Neked ajánljuk