Leveles tésztában sült, zöldségekkel töltött fasírt

Leveles tésztában sült, zöldségekkel töltött fasírt

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulyka darált hús
  • 1 nagy fej hagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 db tojás
  • 1 csokor medvehagyma
  • 1 csokor zöldségzöld
  • bors
  • kevés zsemlemorzsa
  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 tojás

a tetejére:

  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 szál sárgarépa
  • 2 db savanyított uborka vagy nyers uborka

Elkészítés:

A darált húst összekeverjük a hozzávalókkal, közben a leveles tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, ha készet veszünk kitekerjük.

A közepére vékonyan egy csíkban letesszük a fasírthús felét, majd a sárgarépából és az uborkából kis csíkokat rakunk a közepére, a fasírt másik felét pedig rátesszük a zöldségre.

A hús két szélén üresen maradt leveles tésztát merőlegesen bevagdossuk, majd átlósan a húsra rakjuk, a tetejét megkenjük felvert tojással.

Sütőpapíros tepsibe helyezzük, a tetejét letakarjuk fóliával, egy órát így sütjük, majd levesszük a fóliát, ráreszeljük a sajtot és 20 perc alatt pirosra sütjük. Hidegen szeleteljük.

A receptet Markos Mária küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk