Leveles tésztában sült camemberttel töltött csirkemell

Leveles tésztában sült camemberttel töltött csirkemell

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell
  • 20 dkg camembert sajt
  • 20 dkg aszalt szilva
  • 4 dl vörösbor
  • 1 hagyma
  • 1 csomag fagyasztott leveles tészta
  • 1 tojás
  • liszt
  • olaj
  • bors
  • fokhagyma

Elkészítés:

A filézett csirkemelleket kettévágom, majd hosszában zsebet metszek rajtuk. Kívül-belül sózom, borsozom, ízlés szerint fokhagymával bedörzsölöm.

A kialakított zsebekbe durvára tört borsot és camembert szeleteket helyezek.

Az így elkészült húsokat forró olajon kicsit megpirítom.

A kinyújtott, liszttel meghintett leveles tésztából nagyjából kéttenyérnyi kockákat vágok, és ezek közepére helyezem az elősütött húsokat, majd a tészta négy sarkát a hús tetején összefogom, kis batyukat képezve.

A kész batyuk tetejét megkenem a felvert tojással, majd 45 percre sütőbe helyezem.

Eközben 1 hagymát karikákra szelek, és sóval, borssal ízesítve olajon pirítani kezdem. Ezt követően hozzáadom a felkockázott aszalt szilvát, és nagyjából 2 dl vörösbort, majd hagyom párolódni. Ízlés szerint tovább borsozom, és úgy pótolom az elfőtt bort, hogy egy kis szaftja maradjon a mártásnak.

Neked ajánljuk