Lentejas

Lentejas

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg lencse
  • 2 evőkanál kacsazsír
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál őrölt fűszerpaprika
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 20 dkg paradicsompüré
  • 30 dkg kolozsvári szalonna
  • 1 szál füstölt kolbász
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db chilipaprika

Elkészítés:

A szalonnát kockára, a kolbászt karikára vágjuk. A sárgarépát és fehérrépát, vöröshagymát apró kockára vágjuk, a fokhagymát a kés lapjával elnyomjuk, és felaprítjuk. A kis darab chilit felaprítjuk.

Az olajon a szalonnát kicsit megpirítjuk, rádobjuk a kolbászt, pár percig pirítjuk, ezután hozzáadjuk a fokhagymát, a vöröshagymát és a répákat. Megszórjuk őrölt pirospaprikával, köménnyel, beleöntjük a paradicsompürét, chilit és pár percig forraljuk. Beletesszük az előző nap beáztatott leszűrt lencsét, felöntjük vízzel, úgy, hogy éppen ellepje. Ahogy a lencse veszi fel a vizet, pótoljuk, és ha felforrt, visszavesszük a hőt alatta, és szép lassan puhára főzzük. Az elfőtt levet kevés vízzel pótoljuk. Ha szükséges, utánasózzuk.

A receptet Némethné Zsuzsa küldte be. Köszönjük!

Hasonló receptek