Lencsés rakott hal

Lencsés rakott hal

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 4 személyre:
  • 60 dkg afrikai harcsafilé
  • 1 adag leveszöldség
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 szelet szendvicskenyér
  • 1 kis csokor kapor
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 nagy konzerv főtt lencse
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 citrom reszelt héja

Elkészítés:

A halat leöblítjük, sózzuk, borsozzuk. A leveszöldséget és a hagymát megtisztítjuk, felkockázzuk, a hagymát apróra vágjuk. A kenyér héját levágjuk, a belsejét összemorzsoljuk. A zöldfűszereket leöblítjük, felaprítjuk.

Az olajat felforrósítjuk, üvegesre pároljuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a zöldségeket, és 3 percig pirítjuk. Felöntjük a lencse levével, és fedő alatt megpároljuk. Amikor puha, hozzáadjuk a lencsét is, sózzuk, borsozzuk.

A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A vajat serpenyőben felforrósítjuk, a morzsát megpirítjuk rajta. Hozzáadjuk a zöldfűszereket és a reszelt citromhéjat. A zöldséges lencsét sütőtálba kanalazzuk, elegyengetjük. Ráhelyezzük a halat, a tetején elosztjuk a morzsás keveréket, és a sütőben 20 perc alatt összesütjük. Frissen tálaljuk.

Ha értesülni szeretnél híreinkről, lépj be a Facebook-csoportunkba!

Neked ajánljuk