Lencseleves kolbásszal és virslivel

Lencseleves kolbásszal és virslivel

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg lencse
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 szál füstölt kolbász
  • 2 pár virsli
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • pirospaprika
  • ecet
  • cukor
  • babérlevél
  • tárkony
  • tejföl

Elkészítés:

Előző este áztatom a lencsét.

Következő nap négy liter vízben felteszem főni. Mikor félkészre főtt, hozzáadom a karikázott zöldségeket és kolbászt, majd meghintem a fűszerekkel.

Hagymás rántást csinálok, amivel berántom a levest. Hozzáadom a karikázott virslit, megfőzöm, majd kis ecettel ízesítem. Tejföllel kínálom.

Neked ajánljuk