Lencseleves füstölt hússal és tárkonnyal

Lencseleves füstölt hússal és tárkonnyal

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 20 dkg füstölt tarja
  • 20 dkg lencse
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db babérlevél
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál fehér répa
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • csipetnyi tárkony
  • kevés őrölt bors
  • kevés olaj
  • ételízesítő
  • cukor
  • ecet

Elkészítés:

Előző este megmosom a lencsét, majd ázni hagyom. Következő nap felteszem főni, hozzáadom a felkockázott zöldségeket, a húst, a felaprózott hagymákat, a babérlevelet és a fűszereket.

Közben kis olajjal és egy evőkanálnyi liszttel rántást készítek a felaprózott hagymákból és pirospaprikából. Hideg vizet adok hozzá, majd az egészet beleöntöm a főtt levesbe, és jól megforralom.

Ízesítjük cukorral, ecettel vagy mustárral a levest. Megszórjuk egy csipet tárkonnyal. Aki szereti, tejfölt is adhat hozzá.

Ízesítésként ecetet, cukrot vagy mustárt adok hozzá, majd meghintem egy kis tárkonnyal is. Ízlés szerint tejföllel is tálalhatom.

Neked ajánljuk