Lencseleves chilivel

Lencseleves chilivel

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 30 dkg lencse
  • 10 dkg szalonna
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 1 dl étolaj
  • 2 paradicsom
  • 2 sárgarépa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db leveskocka
  • babérlevél
  • chilipaprika
  • őrölt feketebors

Elkészítés:

Áztassuk be a lencsét s főzést megelőző éjszaka.

Oldjuk fel a két leveskockát egy liter vízben.

Süssük meg a szalonnát, adjuk hozzá a kockára vágott paradicsomot, sárgarépát és öntsünk hozzá a levesalapot.

Tegyük a levesbe a lencsét és fűszerezzük meg fokhagymával, babérlevéllel. Öntsünk hozzá bort, majd ízesítsük sóval és borssal. Alacsonyabb lángon főzzük, ameddig a lencse meg nem puhul.

Tálaláskor tegyünk hozzá chili paprikát.

Amikor a lencse megpuhlt, kevés chilipaprikával tálaljuk.

Neked ajánljuk