Lekváros rózsakalács

Lekváros rózsakalács

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

  • Hozzávalók:
  • kb. 20 darabhoz:
  • 50 dkg liszt
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 tojás 
  • 1 csipet só
  • 1 zacskó szárított élesztő
  • 2,5 dl tejszín
  • 1 kis üveg sűrű lekvár
  • *
  • a szóráshoz:
  • porcukor

Elkészítés:

A tésztához a lisztet, a cukrot, a tojást, egy csipet sót, a szárított élesztőt, a tejszínt összegyúrjuk, 10 percig dagasztjuk, letakarva, meleg helyen legalább 2 órát kelni hagyjuk.

A sütőt 190 °C-ra előmelegítjük.

A tésztát lisztezett deszkán fél cm vékonyra kinyújtjuk, és egy nagyobb pogácsaszaggatóval kb. 8 cm átmérőjű köröket szaggatunk ki belőle. A köröket négy helyen arányosan elosztva bevágjuk a kör közepe felé, kb. 2 cm-es darab maradjon a közepén egyben. Ide lekvárt halmozunk, és a tésztaszéleket, azaz a “szirmokat” felhajtjuk.

A rózsákat sütőpapírral kibélelt tepsire rakosgatjuk, kb. 15 perc alatt megsütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Fotó: RAS/Recepttár

Neked ajánljuk