Lecsós pacal bográcsban

Lecsós pacal bográcsban

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg abált pacal
  • 3 evőkanál zsír
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 púpozott evőkanál fűszerpaprika
  • 2 kiskanál morzsolt majoránna

a lecsóhoz:

  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 4 fej vöröshagyma
  • 50 dkg paprika (lehet tv vagy kaliforniai paprika is)
  • 50 dkg paradicsom
  • 1 púpozott evőkanál fűszerpaprika

Elkészítés:

A pacalt vékony csíkokra vágjuk, a szalonnát apró kockákra. A zöldségeket megtisztítjuk, felaprítjuk.

Mély edényben, a felforrósított zsíron megpirítjuk a vöröshagymát és a fokhagymát, rátesszük a felcsíkozott pacalt, meghintjük és elkeverjük a fűszerekkel, felengedjük vízzel (lehet borral vagy marhahúslevessel is) és addig főzzük, amíg a pacal megpuhul. Ha kell, többször pótoljuk a folyadékot. A pacalt időnként kóstoljuk, hogy hogyan puhul, mert minden pacal más.

Amíg a pacal fő, elkészítjük a lecsót. A szalonnát nagy edényben zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk a felaprított zöldségeket, átforgatjuk, fűszerezzük, majd hozzáöntjük a pacalt, és készre főzzük. Chilipaprikával és friss fehér kenyérrel kínálhatjuk.

Cikk alatti banner

Neked ajánljuk