Lazacos kuszkuszsaláta paprikában

Lazacos kuszkuszsaláta paprikában

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 20 dkg kuszkusz
  • 5 dkg vaj
  • 20 dkg friss spenót
  • 1 csokor kapor
  • 1 kis fej hagyma
  • 4 színes kaliforniai paprika
  • 50 dkg lazacfilé
  • 1 evőkanál olívolaj
  • *

az öntethez:

  • 1 dl olívaolaj
  • 1 teáskanál dijoni mustár
  • fél citrom leve
  • 2 evőkanál fehérborecet

Elkészítés:

A kuszkuszt kétszer annyi forrásban lévő vízzel leöntjük, sózzuk, a vajjal elkeverjük, állni hagyjuk. A spenótot, a kaprot leöblítjük, felaprítjuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A paprikákat megmossuk, félbevágjuk, magjait eltávolítjuk.

A lazacot megmossuk, felkockázzuk, az olívaolajon egy serpenyőben megsütjük (2-3 perc), sózzuk, borsozzuk, félretesszük.

Az öntet hozzávalóit egy kis, csavaros üvegben összerázzuk. A langyos, megduzzadt kuszkuszhoz keverjük a spenótot, a kaprot, a hagymát, belefogatjuk a lacazot, az öntettel átkeverjük, és beletöltjük a fél paprikákba.

A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A paprikákat tűzálló tálba tesszük, 4-5 ek. vizet öntünk alá, és a sütőben kb. 10 perc alatt megpirítjuk. Azonnal tálaljuk.

A töltött paprikát nem muszáj megpirítani, az ételt hidegen is tálalhatjuk, nyers paprikában.

Fotó: RAS / Recepttár

Neked ajánljuk