Lazacfilé narancsos vajmártásban, sütőben sült édesburgonyával

Lazacfilé narancsos vajmártásban, sütőben sült édesburgonyával

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb édesburgonya
  • *
  • 4 lazacfilé
  • 0,5 dl olívaolaj
  • őrölt bors
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 4 narancs leve
  • 8 dkg vaj 

Elkészítés:

Egy sütőlemezt papírral borítunk. Az édesburgonyát felkarikázzuk, sózzuk-borsozzuk és kevés olajjal meglocsoljuk és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.

A lazacszeleteket szárazra töröljük, sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőbe olívaolajat teszünk, felmelegítjük és a lazacokat a bőrükkel lefelé a serpenyőbe tesszük, lenyomkodjuk, majd átfordítjuk, és a narancslevet ráöntjük, majd beforraljuk. Levesszük a tűzről, és a vajat beleolvasztjuk, besűrítjük.

A szószhoz simára keverjük a fehérborecetet a sóval, mustárral és az olívaolajjal, majd hozzáadjuk a többi finomra aprított hozzávalót.

A tányérokra tesszük az édesburgonya karikákat, ráhelyezünk egy halszeletet, a ravigóval megrakjuk, és meglocsoljuk a vajas narancsmártással.

A receptet Némethné Zsuzsa küldte be. Köszönjük!

Cikk alatti banner

Neked ajánljuk