Krumplis pogácsa

Krumplis pogácsa

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • 30 dkg krumpli
  • 22 dkg zsír
  • 2 tojás sárgája
  • 1 tojás
  • 3 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 1 tk. cukor
  • kb. 1 tk. őrölt bors
  • kb. 1 tk. őrölt szerecsendió
  • kb. 1 ek. só - ízlés szerint

A tetejére:

  • egész kömény
  • reszelt sajt

Elkészítés:

Keverőtálba szitáljuk a lisztet, és a zsírral összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a főtt, préselt krumplit, a felvert tojás bő 2/3 részét, a cukorral felfuttatott élesztős tejet, és a fűszereket. Összedolgozzuk, fél órát a hűtőben pihentetjük.

Lisztezett felületen jól átgyúrjuk, kinyújtjuk, olvasztott zsírral vékonyan megkenjük és hajtogatjuk. Háromszor hajtogatjuk-kenjük 10 perces időközökkel (közben a hűtőben tesszük).

Kb. bő ujjnyira kinyújtjuk, közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és papírral bélelt tepsibe helyezzük. Végül a maradék tojással lekenjük, csipet köményt és sajtot teszünk mindegyik tetejére.

Pihentetjük, amíg a sütőt előmelegítjük 180 fokra, és 18-20 perc alatt megsütjük.

Neked ajánljuk