Krumplis pogácsa

Krumplis pogácsa

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 40 dkg burgonya
  • 30 dkg margarin
  • 30 dkg liszt
  • 2 tojás sárgája
  • 1,5 dl tejföl
  • 2 dkg élesztő
  • bors

A pogácsa kenéséhez:

  • 1 tojás

Elkészítés:

A kissé kihült és nem nedves burgonyához hozzáadom a margarint, pár mozdulattal összedolgozom, majd hozzáadom a lisztet és a tojás sárgáját, sózom, borsozom. Beleöntöm a 3 teáskanál tejfölben feloldott élesztőt, elkezdem jól összedolgozni. Tejfölből mindig annyit adagolok hozzá, hogy a tészta lágy, de ne ragacsos legyen.

Amikor a tészta már sima, laza, bucivá formázom, és kissé hűvösebb helyen 2 órát pihentetem.

Pihentetés után kisodrom, megkenem a felvert tojással, majd kiszaggatom.

Tepsibe rakva is 30 percet pihentetem. 180 fokra előmelegített sütőben sütöm.

Hasonló receptek