Krumplis lecsó füstölt sonkával, császárszalonnával és kolbásszal

Krumplis lecsó füstölt sonkával, császárszalonnával és kolbásszal

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 2 db chilipaprika
  • 1 db nagyobb krumpli
  • 4 db nagyobb paradicsom
  • 1 vastag szelet császárszalonna
  • 1 vastag szelet füstölt sonka
  • 2 db vöröshagyma
  • 50 dkg (6 db) lecsópaprika
  • 1 nagy zöld csípős hegyes paprika
  • 1/2 szál csípős füstölt parasztkolbász
  • őrölt feketebors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • napraforgóolaj

Elkészítés:

Felaprítom a hagymát, a szalonnát, és a sonkát. A krumplit pucolás után kockára vágom, a kolbászt és a paprikát karikára vágom, a paradicsomokat pedig nyolcadolom.

Megpirítom a szalonnát és a sonkát egy kis olajon, hozzáadom a hagymát, és dinsztelem.

Ezután jönnek a paprikák, végül a paradicsom. Ha már szinte megfőtt, beledobálom a kolbász karikákat is. Elzárom a tűzhelyet, s hagyom, hogy hőntartáson még rotyogjon, majd tálalok.

Hasonló receptek