Krémesen könnyű almás pite

Krémesen könnyű almás pite

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 15 dkg burgonya
  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg finomliszt
  • 5 dkg porcukor
  • 1 dkg élesztő
  • 3 tojássárga

Az almás krémhez:

  • 50 dkg reszelt alma
  • 10 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • fahéj

A habhoz:

  • 5 tojásfehérje
  • 2 tojássárga
  • 3 ek. porcukor

Elkészítés:

A tésztához az áttört, főtt burgonyát a margarinnal, liszttel, élesztővel, porcukorral, tojássárgával, kis sóval összegyúrom. Fél órát pihentetem és kikent, lisztezett tepsibe simítom.

A reszelt almát porcukorral, pudingporral, fahéjjal keverem (de lehet ízlés szerint mazsolát, citromhéjat tenni bele) majd a tésztára kenem.

A habhoz felverem porcukorral a fehérjét, belekeverek 2 sárgáját és az almás rétegre simítom.

Közepes lángon sütöm a pitét 30-35 percen keresztül.

Neked ajánljuk