Krémes túrótorta

Krémes túrótorta

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 25 dkg zsírszegény túró
  • 25 dkg cukor
  • 12,5 dkg liszt
  • 12,5 dkg margarin
  • 2 dl natúr joghurt
  • 2 tojás
  • 5 dl tejszín
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 tasak zselatin
  • 1 tk. sütőpor

Elkészítés:

Robotgéppel kikeverem simára a lisztet, sütőport, fele cukrot, a vaníliás cukrot, csipet sót, margarint és tojásokat.

Sütőpapírral borított kapcsos tortaformába simítom a masszát és 30 percet sütöm 180 fokon.

Utána a rácsra borítva hagyom hűlni és két lapra szelem.

A zselatint a leírtak szerint feloldom vízben és plusz 1 dl vízzel felforralom.

A túrót kikeverem a joghurttal, citromlével, reszelt citromhéjjal.

A zselatinnal vegyítem a túrókrémet és a tejszínt a többi cukorral felverve beleforgatom.

A tortalapot visszateszem a formába, rásimítom a krémet és hűtőben dermesztem 2 órán át, majd befedem a másik lappal.

Neked ajánljuk