Krémes narancstorta

Krémes narancstorta

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 7 db tojás
  • 25 dkg porcukor
  • 20 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 db narancs leve
  • 2 db narancs reszelt héja

A krémhez:

  • 50 dkg mascarpone
  • 15 dkg cukor
  • 3 db tojás
  • 1 dl tejszín
  • 1 db narancs leve és reszelt héja

Elkészítés:

A piskóta alapanyagait alaposan összedolgozom és sütőpapírral borított tortaformába simítva megsütöm a lapot.

A krémhez gőz felett kikeverem a tojásokat cukorral.

A mascapornét tejszínnel, narancslével, reszelt narancshéjjal vegyítem, majd a tojáshoz forgatom.

A 2 lapra szelt piskótát megtöltöm a kétharmadával és a maradékkal bevonom a külsejét.

ízlés szerint lehet díszíteni a tortát.

Neked ajánljuk