Krémes meggyes-mákos kocka

Krémes meggyes-mákos kocka

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

kb. 20 szelethez:

a tésztához:

  • 50 dkg meggy
  • 25 dkg mák
  • 25 dkg finomliszt + a tepsihez
  • 25 dkg porcukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 evőkanál napraforgó olaj + a tepsihez
  • 1 tojás
  • 2,5 dl tej
  • *

a krémhez:

  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 3 evőkanál cukor
  • 4 dl meggylé
  • *

a tetejére:

  • 3 evőkanál porcukor
  • meggyszemek

Elkészítés:

A meggyet megmossuk, kimagozzuk. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Egy 20x30 cm-es tepsit kiolajozunk, kilisztezünk.

A mákot, a lisztet, a porcukrot a sütőport összekeverjük. Beleöntjük az olajat, hozzáadjuk a tojást és a tejet kisebb adagokban hozzáöntve, a tésztát simára keverjük. A tepsibe öntjük, beledobáljuk a lecsöpögtetett meggyet, majd a sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!)

A krémhez a vaníliás pudingport és a cukrot elkeverjük. Hozzáöntjük a meggylevet, és kevergetve sűrűre főzzük. Hagyjuk langyosra hűlni, időnként átkeverjük.

A tésztát a tepsiből kifordítjuk és hűlni hagyjuk. Vízszintesen két lapra vágjuk, az alját visszatesszük a tepsibe, amiben sütöttük. Erre rákenjük a pudingos-meggyes krémet, és a sütemény másik felével beborítjuk. Szeletelés előtt legalább 2 órát állni hagyjuk, hogy a krém kellően megszilárduljon benne, különben kifolyik.

A szeleteket egy-egy szem meggyel díszítjük, porcukorral meghintve tálaljuk.

Fotó: RAS / Recepttár

Neked ajánljuk