Krémes körtés szelet

Krémes körtés szelet

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

20 szelethez:

  • 2 kg körte
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 25 dkg vaj
  • 30 dkg cukor
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 8 tojás
  • 40 dkg liszt
  • 1 tasak sütőpor
  • 2 dl tejszín
  • 2,5 dl tejföl
  • 2 evőkanál barna cukor

Elkészítés:

A körtét megpucoljuk, félbevágjuk, magházát kivágjuk. A domború felét bevagdossuk, citrommal meglocsoljuk.

Egy 30x40 cm-es tepsit kivajazunk, lisztezünk. A vajat 20 dkg cukorral és a vaníliás cukorral habosra verjük, majd egyesével hozzáadunk 4 tojást. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és a tojásos krémhez adjuk, felváltva a tejszínnel. Belekeverjük a reszelt citromhéjat is, és a tepsibe öntjük. A körtéket belenyomkodjuk a masszába.

A sütőt 170 °C-ra előmelegítjük.

A maradék 4 tojást elkeverjük a tejföllel és a maradék cukorral. A körtékre öntjük, és a sütőben 30 percet sütjük, majd kivesszük. A tetejét megszórjuk a barna cukorral, majd további 15 percre visszatesszük a sütőbe.

Ha kihűlt, felszeleteljük. Porcukorral megszórjuk.

Hasonló receptek