Krémes gyümölcsleves

Krémes gyümölcsleves

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg friss vagy fagyasztott vegyes gyümölcs
  • 1 l piros gyümölcslé
  • 50 dkg piros gyümölcsös joghurt
  • 1/2 tasak vaníliás pudingpor
  • 2,5 dl tejszín
  • 1 citrom
  • tej
  • cukor
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • fahéj
  • 1 liter víz

Elkészítés:

A friss gyümölcsöket megtisztítjuk, megmossuk és a gyümölcslében feltesszük főni (vigyázva, hogy nehogy szétfőjenek.) Ha fagyasztott gyümöcsből készül, kiolvasztjuk (kb. 2-3 perc alatt), leszűrjük, és a levét felrakjuk 5 percet főni, 2 ekvőkanál cukorral és csipetnyi fahéjjal.

Eközben tejjel kikeverjük a pudingport, tejszínt adunk hozzá, és beleöntjük a levesbe, további 5 percet főzzük, aztán hagyjuk kihűlni.

A gyümölcsjoghurtot beleöntjük, és a kiolvasztott gyümölcsök 2/3 részét, illetve 2 tasak vaníliás cukrot. Turmixba téve pépesítjük. A citrom héját belereszeljük, utána a felét belefacsarjuk, és a maradék gyümölcsöt is a levesbe tesszük. Hűtőben tároljuk tálalásig.

Cikk alatti banner

Neked ajánljuk