Kötött gombóc

Kötött gombóc

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók 8 gombóchoz:

  • 20 dkg finomliszt
  • 2 kiskanál paprika
  • 1 db tojás
  • zsír
  • füstölt szalonna vagy sonka
  • víz
  • 2 hagyma
  • kevés só

A leveshez:

  • olaj
  • bors
  • babérlevél
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 l víz
  • pirospaprika
  • kevés köménymag

Elkészítés:

Elkészítés:

Gombóc: A lisztet és tojást egy tálban összekeverjük, és annyi vizet teszünk még hozzá, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Gyúrjuk össze, majd nyújtsuk ki vékonyra!

Vágjuk apróra a szalonnát és a hagymát! A szalonna kisült zsírjában megpirítjuk a hagymát, végül a paprikát és a sót adjuk hozzá.

Kenjük tésztára a hagymás szalonnát, majd kezdjük el feltekerni! Minden 2. tekerés után hosszában és félben is elvágjuk a tésztát, végeinél átkötjük.

Készítsünk rántott levest! Egy fazékban olajon megpirítjuk a lisztet, felengedjük a vízzel, és hozzáadjuk a fűszereket. Forraljuk fel, majd rakjuk bele a gombócokat! Miután feljöttek a víz tetejére még 10 percig főzzük.

Tálaljuk a levest a gombócokkal.

Neked ajánljuk