Körtés túrótorta II.

Körtés túrótorta II.

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 8 tojás
  • 8 ek. kristálycukor
  • 8 ek. finomliszt
  • 1 kk. sütőpor

A töltelékhez:

  • 40 dkg túró
  • 3 dl tejszín
  • 20 dkg kristálycukor
  • 0,2 dkg zselatin
  • 1 dl víz
  • 1 narancs
  • baracklekvár
  • hámozott, szeletelt körte

A díszítéshez:

  • porcukor

Elkészítés:

A tojásfehérjét verd kemény habbá , adagold hozzá a tojássárgákat, a cukrot, és a sütőporos lisztet.

Öntsd egy vajazott, liszttel beszórt, kapcsos tortaformába, és majd süsd meg 180 fokon. Miután már kihűlt, vágd ketté.

A töltelékhez keverd össze a túrót a cukorral és a reszelt narancshéjjal. Forgasd hozzá a kemény habbá felvert tejszínt. A zselatint áztasd a hideg vízbe, amikor megszívta magát, keverd a krémhez.

Állítsd össze a tortát:

- piskóta - lekvár - hámozott, szeletelt körte - túrókrém - piskóta

Neked ajánljuk