Körtés-kókuszos szelet

Körtés-kókuszos szelet

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

a tészta:

  • 500 g liszt
  • 100 g porcukor
  • 250 g vaj/margarin
  • 5 db tojássárgája
  • 3 dkg kakaópor
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 csomag sütőpor

a kókuszkrémhez:

  • 200 g kókuszreszelék
  • 5 db tojásfehérje
  • 150 g porcukor
  • 180 g tejföl
  • 1 csomag vanília ízű pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor

a körtés réteghez:

  • 1 kg körte
  • 3 evőkanál cukor vagy ízlés szerint
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 csomag vanília ízű pudingpor

(a tepsi mérete: 25×35 cm)

Elkészítés:

A körtéket meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A levét kinyomkodjuk, félretesszük. Egy edényben a lereszelt körtét a cukorral, vaníliás cukorral és 5 evőkanál körtelével puhára pároljuk. A megmaradt körtelevet felhasználva a pudingot simára keverjük (vízzel pótolhatjuk, ha szüséges), és a megpárolt körtével összefőzzük. Hűlni hagyjuk.

A tészta hozzávalóit sima tésztává dolgozzuk, megfelezzük, folpackba csomagolva legalább 30 percre hűtőben pihentetjük.

30 perc eltelte után az egyik tésztát 25×35 cm-es lappá nyújtjuk. (Én sütőpapíron nyújtottam, úgy emeltem bele a tepsibe.)

A tojásfehérjéket a porcukorral habbá verjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, a vaníliás cukrot, a vanília ízű pudingport, és végül belekeverjük a kókuszreszeléket.

A tepsiben elhelyezett tésztára rákenjük a körtekrém felét, majd a kókuszos tölteléket simítjuk el rajta, amire a maradék körtekrémet tesszük.

A hűtőből kivesszük a tészta másik felét, és nagy lyukú reszelőn ráreszeljük a körtekrém tetejére. 175 fokra előmelegített sütőben 40-50 percig sütjük. Kihülés után tetszőlegesen felszeletelve, esetleg porcukorral meghintve tálaljuk.

Tipp: Ebből a mennyiségből a körtekrém egy vékony réteg lesz a kókuszos töltelék alatt és rajta. Lehet duplázni, ha valaki vastagabban szeretné.

A receptet Gál Hedvig küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk