Körtés-kéksajtos-diós rizottó

Körtés-kéksajtos-diós rizottó

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 2 zöld héjú körte
  • 20 dkg márványsajt
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 15 dkg dió
  • 40 dkg arborio rizs
  • 1 liter alaplé
  • 2 dl fehérbor
  • csipet só
  • kis darabka vaj
  • olívaolaj

Elkészítés:

Melegítsük fel az alaplét, és hagyjuk gyöngyözni.

Melegítsünk olajat, majd tegyük bele a hagymát, és dinszteljük meg. Ezután tegyük bele a rizst, keverrgessük, míg üveges nem lesz, majd adjuk hozzá a fehérbort, és hayjuk, hogy beszíva.

Közben diónyi vajon pároljuk meg az egyik felkockázott körtét. Adjuk a rizshez, keverjük el jól, majd adjuk hozzá egy merőkanál alaplét, és várjuk meg, míg a rizs beszívja, ezt a folyamatot ismételgessük. Akkor van kész a rizottó, amikor a rizsszemek teljesen fehérek és kívül puhák, de belül még keményebbek.

Amikor kész, tegyünk bele kis darab vajat, morzsoljuk vele a márványsajtot, adjuk hozzá a durvára vágott diót,keverjük össze, vegyük le a tűzről.

Neked ajánljuk