Körte sonkaköntösben, zellersalátával

Körte sonkaköntösben, zellersalátával

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 csomag szárzeller
  • 5 dkg mandulaforgács
  • 4 kemény húsú körte
  • 16 szelet sonka
  • félcitrom leve
  • 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

Az szárzellert megtisztítjuk, ferde szeletekre vágjuk, sós, forró vízben 1-2 perc alatt leforrázzuk, jeges vízbe szedjük, lehűtjük, majd lecsepegtetjük. A mandulát zsiradék nélkül megpirítjuk egy serpenyőben, tányérra borítjuk.

A körtéket négybe vágjuk, a magházat kivágjuk, a körtegerezdeket sonkába tekerjük, és a forró teflon serpenyőben körös-körül szép pirosra sütjük. Forró serpenyőben, gyorsan süssük, hogy a körte ne legyen szottyadt.

Az angolzellert összekeverjük a citromlével és kevés olajjal, meghintjük a pirított mandulával, és a sonkás körtével kínáljuk.

Hasonló receptek