Konyakos trüffel

Konyakos trüffel

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

kb. 20 darabhoz:

  • 5 dkg tejszín
  • 4 cl konyak
  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 12 dkg őrölt vagy durvára darált mogyoró
  • 10 dkg fehér csokoládé tortabevonó
  • 5 dkg porcukor

Elkészítés:

A tejszínt a konyakkal felmelegítjük (nem forraljuk!), felolvasztjuk benne a vajat, beletördeljük a csokoládét, és belekeverjük a mogyorót is. Kihűtjük. A kihűlt masszát kézi habverővel alaposan összedolgozzuk. Kibélelünk frissen tartó fóliával egy lapos tálat. Belesimítjuk a masszát és egy éjszakára betesszük a hűtőbe.

Másnap a masszát a fóliával együtt kiemeljük a tálból, kis kockákra vágjuk, és nedves kézzel golyóvá gömbölyítjük. Ha melegszik a massza, ragadni kezd! Ekkor tegyük vissza a hűtőbe.

A csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk. A golyók felét a nem túl meleg csokiba mártjuk. Ebben segítségünkre lehet egy villa, fogpiszkáló vagy hústű is. A golyókat sütőpapírra tesszük, és hagyjuk megszáradni. A maradékot porcukorba forgatjuk, és kissé rá is nyomkodjuk. Ezután pralinépapírokba ültetjük. Hűvös helyen tároljuk. Fogyasztás előtt legalább fél órát szobahőmérsékleten legyenek a golyók!

Hasonló receptek