Könnyű profiterol

Könnyű profiterol

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 5 db tojás
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 1,5 dl víz

A krémhez:

  • 6 dl tej
  • 5 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • 5 dkg vaníliás cukor
  • vaníliarúd

A tetejére:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg margarin

Elkészítés:

A tésztához felforralom a margarint vízzel és csipet sóval. Hozzáadagolom a lisztet, folyamatosan kevergetve, hogy elváljon az edény falától. A tűzről levéve, egyesével beleütöm a tojásokat, majd átkeverve langyosra hűtöm. Ekkor nyomózsákba töltöm és sütőpapírral borított tepsibe, nagyjából diónyi halmokat nyomok. 200-220 fokon sütöm, 15 percet, utána 180 fokon további 10-15 percet, közben nem szabad kinyitni a sütő ajtaját, ha kész, akkor is csak résre nyitva, így szárítom 15-20 percig.

A krémhez a tojásfehérjét felverem. A sárgáját cukorral, vaníliás cukorral, vaníliarúd belsejével és vaníliaaromával keverem ki. Tejet öntök bele és a lisztet hozzáadagolom. Gőz felett sűrítem, majd a tűről levéve beleteszem a fehérjehabot. Langyosra hűtve, vékony csövű nyomózsákba töltöm és a tészta közepébe töltöm.

A csokoládét gőz felett olvasztom, majd leöntöm vele a fánkokat.

Neked ajánljuk