Konfitált fokhagymás kacsamáj

Konfitált fokhagymás kacsamáj

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 60 dkg hízott kacsamáj
  • 5 dl kacsazsír
  • 4 gerezd fokhagyma szeletelve
  • bors
  • majoránna

Elkészítés:

A májat ketté vesszük, fokhagymával megtűzdeljük, megszórjuk borssal, majoránnával.

Egy jénai tálba beleöntjük a langyos kacsazsírt, majd belerakjuk a májat. Alufóliával lefedve 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 30 percre. Ezután levesszük a fóliát és szép piros ropogósra sütjük.

Ha megsült a máj, tányérra szedjük és megsózzuk. Előételnek kínáljuk – pirított bagettet és salátát adunk mellé.

Neked ajánljuk