Kolbászos-túrós pogácsa

Kolbászos-túrós pogácsa

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg túró
  • 20 dkg margarin
  • 2 tk. só
  • 1 tojás (+ 1 a kenéshez)
  • 2 ek. tejföl
  • 3 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 20 dkg füstölt kolbász

Elkészítés:

Futtassuk fel az élesztőt.

Morzsoljuk el a lisztben a margarint, majd a túrót, és alaposan keverjük össze. Adjuk hozzá a felaprított kolbászt, öntsük a közepébe a felfuttatott élesztőt, a tojást, és a tejfölt, majd gyúrjuk össze egy könnyen formázható tésztátvá. Lisztezzük meg a tetejét, majd hagyuk egy órát kelni letakarva.

Tegyük egy lisztezett deszkára a tésztát, nyújtsuk ujjnyi vastagra, rácsozzuk be egy késsel a tetejét, szaggassuk ki, majd rakosgassuk sütőpapíro tepsibe. Kelesszük még fél órát letakarva, végül kenjük meg tojással a tetejét, és előmelegített sütőben süssük készre 150 fokon 15 perc alatt.

Neked ajánljuk