Kolbászos paradicsomos tésztasaláta

Kolbászos paradicsomos tésztasaláta

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 2 pár debreceni (vagy ízlés szerinti kolbász)
  • 30 dkg tészta (pl. fusilli)
  • 10 dkg sajt (pl. parmezán, edami)
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 chilipaprika (v. chili krém)
  • 1 teáskanál köménymag (vagy őrölt kömény)
  • 2 teáskanál dijoni magos mustár
  • 2 dl főzőtejszín
  • kakukkfű
  • szerecsendió
  • friss bazsalikom
  • paradicsom

Elkészítés:

A kolbászt felkarikázzuk, a fokhagymát apróra felvágjuk, a sajtot lereszeljük, a paradicsomot pedig ízlés szerint felszeleteljük. Egy serpenyőben (vagy wokban) megpirítjuk a kolbászkarikákat, majd hozzáadjuk a köménymagot, a vékonyan felszeletel chilit (vagy chili krémet) és az apróra vágott fokhagymát.

Alaposan összekeverjük és még pár percig együtt pirítjuk. Ezután ízlés szerint megsózzuk, megszórjuk a fűszerekkel, majd hozzáadjuk a mustárt és a tejszínt. Összekeverjük, és addig főzzük, hogy kissé besűrűsödjön a szaft. Ekkor hozzáadjuk a reszelt sajtot, és a frissen szedett, apróra vágott bazsalikomot. Pár perc alatt összeforraljuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt paradicsomot. Óvatosan összekeverjük, majd 1-2 perc után elzárjuk a gázt, és lefedjük a serpenyő tetejét, hogy a paradicsom kellően megpuhuljon, de ne essen szét.

Közben enyhén sós vízben kifőzzük a tésztát, majd leszűrjük. Ezután hozzáöntjük a kolbászos-tejszínes-paradicsomos szószhoz, és óvatosan összeforgatjuk.

Az elkészült tésztasalátát melegen tálaljuk.

Hasonló receptek