Kolbászos fogasfilé

Kolbászos fogasfilé

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

4 nagyobb burgonya

25 dkg füstölt kolbász

20 dkg kenyérmorzsa

80 dkg fogasfilé

2 evőkanál olaj

Elkészítés:

A burgonyát sós vízben héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és kb. 1 centis szeletekre vágjuk.

Közben a kolbászt vékony szeletekre vágjuk és serpenyőben megpirítjuk. Konyhai papírtörlőre szedjük, a kisült zsírját félretesszük. A kolbászszeletek felét aprítóban a kenyérmorzsával együtt összeaprítjuk.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.

A halat megmossuk, megtöröljük és 2 centis szeletekre vágjuk. Enyhén megsózzuk, és kiolajozott hőálló üvegtálba tesszük. A szeletek tetejét megszórjuk a kolbászos morzsával, majd megfordítjuk és a másik oldalát is beszórjuk a morzsával. Az előmelegített sütőben 15 percig sütjük.

Ezalatt a felszeletelt burgonyát a kolbászzsíros serpenyőben átsütjük. A szeletek mindkét oldalát megpirítjuk, végül hozzáadjuk a már megsült kolbászszeleteket és azokat is átmelegítjük. A sült hallal tálaljuk.

Fotó: Recepttár.hu

Cikk alatti banner

Neked ajánljuk