Kolbászos burgonyás frittata

Kolbászos burgonyás frittata

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 400 g vörösbab (konzerv)
  • 2 kolbász (kb. 400 g), vastagon szeletelve
  • 2 nagy megmosott burgonya, meghámozva, vékonyra szeletelve
  • 1 nagy póréhagyma, vastagon szeletelve
  • 6 tojás
  • 125 ml főzőtejszín
  • 120 g saláta
  • 1 citrom leve
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj

Elkészítés:

A babot hideg vízben leöblítjük. A grillsütőt közepes fokozatra kapcsoljuk.

Egy 20 cm-es grillezhető serpenyőt nagy lángon felmelegítünk. Több részletben beletesszük a kolbászt, oldalanként 2 percig pirítjuk, majd egy tálba kiszedjük és félretesszük.

A lángot csökkentjük a serpenyő alatt, adagonként beletesszük a burgonyát és a szeletek mindkét oldalát addig pirítjuk, amíg aranysárga nem lesz. Kivesszük és félretesszük. Ezután a póréhagyma kerül a serpenyőbe, amit addig főzünk, amíg meg nem puhul. Egy tányérra kivesszük.

A tojást és a tejszínt egy nagy tálban felverjük.

A serpenyőbe egy réteg kolbászt teszünk, arra burgonyát, majd a tetejére póréhagymát. A lángot csökkentve alatta ráöntjük a tojásos keveréket. 5 percig főzzük, amíg aranysárga nem lesz, de még nem sült meg teljesen. Ekkor az előkészített gillbe tesszük és 5 percig gríllezzük, vagy amíg a tojás meg nem fő. Ekkor a grillből kivesszük.

A citromlét és az olívaolajat összekeverjük, majd a tányérra készített salátára locsoljuk. A fritattát a salátával és a babbal kínáljuk.

Neked ajánljuk