Kolbásszal töltött karaj

Kolbásszal töltött karaj

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg csont nélküli karaj
  • 1 szál parasztkolbász
  • őrölt bors

a kenéshez:

  • 1 evőkanál ketchup
  • 1 teáskanál méz
  • 1 teáskanál olívaolaj

Elkészítés:

A megmosott karajt sózzuk, borssal megszórjuk. Közepébe lyukat fúrunk, a kolbász beledugjuk.

Egy mélyebb hőálló tálat zsírral kikenünk,1 dl vizet öntünk rá. A karajt rátesszük, alufóliával befedjük, és 220 fokra melegített sütőben megsütjük. A sütés végén a ketchuppal elkevert mézes olajos kencével lekenjük és további 10 percig sütjük.

Kihűlés után szeleteljük, és ízlés szerinti körettel kínáljuk.

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!

Cikk alatti banner

Neked ajánljuk