Kókuszos vendégváró

Kókuszos vendégváró

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A 2 darab csokis laphoz:

  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg margarin
  • 1 egész tojás
  • fél csomag szalalkáli,
  • 2 kanál holland kakaópor
  • 50 ml tej

A sima piskóta laphoz:

  • 4 tojás
  • 8 dkg cukor
  • 50 ml olaj
  • 50 ml víz
  • 10 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor

A krémhez:

  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin
  • 2 csomag kókuszos pudingpor
  • 700 ml tej

A tetejére:

  • 1 tojásfehérje
  • 20 dkg cukor
  • kókuszreszelék

Elkészítés:

A csokis lapok hozzávalóit összedolgozzuk és 180 fokra előmelegített sütőben egy 24 x 22 cm-es tepsiben két lapot sütünk belőle. A sima piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához adjuk a vizet , az olajat, 2 kanál cukrot és habosra keverjük, amíg a cukor el nem olvad.

A tojások fehérjét csipenyi sóval kemény habbá verjük, hozzáadjuk a maradék cukrot és azzal is addig verjkük, amíg a cukorszemek elolvadnak. Ezután a sárga masszához adjuk a felvert habot (óvatosan keverjük hozzá, hogy ne törjön össze a hab.) Végül belekeverjük a sütőporos lisztet is. Sütőpapírral bélelt sütőlapon 170 fokos sütőben megsütjük.

Amíg sül, elkészítjük a krémet. A tejet a pudingporral a szokásos módon felfőzzük, majd kihűtjük. A porcukorból és margarinból robotgéppel habos krémet keverünk és hozzáadunk 2-3 dkg kókuszreszeléket is.

Amikor a főzött krém kihűlt, géppel az egészet összekeverjük, és a lapokat megtöltjük vele. Először egy csokis lapra kenjük a krém felét, erre kerül a piskóta lap, amire a krém másik fele kerül, végül rátesszük a második csokis lapot is.

A tojásfehérjét a porcukorral jól kikeverjük – ez kerül a felső lapra, majd kókuszreszelékkel megszórjuk.

Neked ajánljuk