Kókuszos rántott hal coleslaw-val és színes paprikákkal

Kókuszos rántott hal coleslaw-val és színes paprikákkal

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 70 dkg halfilé (ízlés szerint tengeri vagy harcsa)
  • 2 tojás
  • 10 dkg mandulaliszt
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 1 teáskanál római kömény
  • 1 zöld citrom
  • *

a sütéshez:

  • olaj
  • *

a káposztasalátához:

  • fél fej fehér káposzta
  • 4 db répa
  • 1,5 dl majonéz
  • 0,5 dl tej
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál
  • fehérborecet
  • 1 piros húsú paprika
  • 1 zöld húsú paprika
  • 1 sárga húsú paprika
  • 3 evőkanál
  • olívaolaj
  • 2 evőkanál
  • bazsamecet
  • 1 csipet chilipehely

Elkészítés:

A salátához a káposztát vékony csíkokra vágjuk, a répát lereszeljük. A majonézt összekeverjük a tejjel, a porcukorral, a citromlével, az ecettel és egy csipet sóval, ezt az öntetet öntjük a salátára, és tálalásig hűtőben tartjuk.

A halfilét ujjnyi nagyságúra vágjuk. Mélytányérban összekeverjük a mandulalisztet a kókuszreszelékkel és a fűszerekkel, sózzuk, borsozzuk. Egy másik tányérban a tojást felverjük. A haldarabokat előbb a lisztes keverékben, majd a tojásban, majd újra a lisztes keverékben megforgatjuk. Forró olajban aranybarnára sütjük, papírtörlőre szedjük.

A színes paprikákat megmossuk, húsukat kis kockára vágjuk, meglocsoljuk az olívaolajjal, a balzsamecettel, szórunk rá chilipelyhet, sózzuk, borsozzuk. A hallal, valamint a káposztasalátával tálaljuk. Citromgerezdeket rakunk mellé!

Recept és fotó: RAS / Recepttár

Hasonló receptek