Kókuszos-kekszes kocka

Kókuszos-kekszes kocka

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a kókuszos részhez:

  • 5 dl tej
  • 3 evőkanál liszt
  • 5 evőkanál kristálycukor
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 teáskanál étkezési zselatin (Dr. Oetker)

a kekszes részhez:

  • 10 dkg darált háztartási keksz
  • 10 dkg apróra tördelt háztartási keksz
  • 1,5 dl víz
  • 10 dkg kristálycukor
  • 4 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
  • 20 dkg Rama margarin
  • rumaroma (ízlés szerint)

a tetejére:

  • kb. 5-6 evőkanál kókuszreszelék

(a kis tepsi mérete: 15 cm x 26 cm)

Elkészítés:

Először a kókuszos részt készítjük el: a lisztet a tejben csomómentesen elkeverjük, majd beletesszük a kristálycukrot, vaníliás cukrot és az egészet jól összefőzzük (de nem forraljuk). Utána félre tesszük hűlni.

Amikor már kihűlt, hozzáadjuk a zselatint és a kókuszreszeléket. Jól összekeverjük.

Utána a kekszes részt készítjük el: a vízbe beletesszük a kristálycukrot, a kakaóport és a margarint, és az egészet pár perc alatt összefőzzük. A kétféle kekszet egy tálban összekeverjük, és a még forró kakaós-margarinos masszát ráöntjük. Végül rumaromával ízesítjük.

Az egészet jól összekeverjük, és félretesszük hűlni.

A tepsit folpackkal kibéleljük. Először elsimítjuk benne a kókuszos massza felét, majd rákenjük egyenletesen a kekszes-kakaós masszát, és végül erre rásimítjuk a megmaradt kókuszos masszát. Betesszük a hűtőbe dermedni egy egész éjszakára.

Másnap egyforma kockákra felszeleteljük, és a tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel.

A receptet Tündi konyha küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk